Tippek az izzadás csökkentéséhez vagy leállításához
52508
post-template-default,single,single-post,postid-52508,single-format-standard,eltd-core-1.1.3,borderland-theme-ver-2.3,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,paspartu_enabled, vertical_menu_with_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive
 

Tippek az izzadás csökkentéséhez vagy leállításához

Tippek az izzadás csökkentéséhez vagy leállításához

Tippek az izzadás csökkentéséhez vagy leállításához

A verejték egy automatikus folyamat, amely elősegíti a testhőmérséklet szabályozását. Néhány embernek hiperhidrózisuk van, ami azt jelenti, hogy a szükségesnél jobban izzad.

Amikor a testhőmérséklet emelkedik, akkor a bőrkibocsátó folyadék alatti izzadság, amely többnyire víz. Ahogy a víz elpárolog a bőrből, csökkenti a bőr és a vér hőmérsékletét, és a testet hűti.

A kutatók becslése szerint a túlzott izzadás, a hiperhidrosis az Egyesült Államok lakosságának kb. 3% -át érinti.

Kétféle típus létezik: elsődleges és másodlagos. A másodlagos hiperhidrosis orvosi állapotból származik, vagy a gyógyszer mellékhatása. Az elsődleges hiperhidrosisnak nincs azonosítható oka.

A kapcsolódó állapot a bromhidrosis vagy a test túlzott szagának izzadása. Ez magában foglalja egy olyan izzadság túlzott izzadását, amely rossz szaga van a baktériumok miatt.

Az emberek nagyobb valószínűséggel élnek túlzott izzadást a hónaljban, az arcon, a tenyérben és a lábakban. Kényelmetlen és kényelmetlen lehet. Itt megismerheti az orvosi kezelések körét és néhány stratégiát, amelyeket otthon kipróbálhat.

Orvosi módszerek csökkentik az izzadás

A hiperhidrózis kezelése annak súlyosságától függ. Az orvosok általában lépésről lépésre alkalmaznak megközelítést az állapot kezelésére.

Ha a hiperhidrosis enyhe, az egészségügyi szakember azt javasolhatja:

 • A tőzsdén kívüli antiperspiráns. Az orvos kezdeti kezelési lehetőségként javasolhat egy alumínium -klorid -hexahidrát krémet, például a Drysol -t. Az emberek éjszaka alkalmazhatják a krémet az első 3 vagy 4 éjszakára, amelyet szükség esetén alkalmi éjszakai alkalmazások követnek.
 • Topikális antikolinerg gyógyszerek. Az orvos felírhat glikopirrolátot vagy oxibutinint.

Ezen felül egy olyan topikális gyógyszertípus, amelyet összehúzó anyagnak neveznek, segíthet a pórusok ideiglenes lezárásában és az izzadás korlátozásában. Az összehúzó anyag példája a tanninsav. Ezek használata azonban kevésbé gyakori, mivel irritálhatják a bőrt.

Súlyos vagy rezisztens hiperhidrosis kezelése:

 • iontoforézis vagy botulinum toxin A (Botox) injekciók. A különösen súlyos hiperhidrosis nem reagálhat a kezdeti kezelési módszerekre. A következő lépés lehet az iontoforézis, amely magában foglalja a lábak vagy a kezek sekély víz tálcáiba merítését és egy kis elektromos áram átadását a vízen keresztül. A szakértők nem tudják pontosan, miért csökkentheti ez a kezét és a lábát.
 • Antikolinerg gyógyszerek. Egyes orvosok azt javasolják, hogy adják hozzá a vízhez, hogy csökkentsék az izzadás csökkentését.
 • műtét. Ha a botox injekciók és az iontoforézis sikertelenek, az orvos javasolhat műtéti eljárást az izzadás csökkentésére. Az egyik lehetőség a szimpathektómia, amely magában foglalja az idegellátás károsítását az izzadság mirigyekbe. Egy másik lehetőség lehet a verejtékmirigyek eltávolítása, amely kevésbé invazív eljárás.

A hiperhidrosis a műtét után újból megjelenhet. A kutatók most olyan módszereket dolgoznak ki, amelyekben iontoforézis alkalmazására szolgálnak a túlzott izzadás kezelésére a kezek és a lábakon kívüli területeken.

A túlzott izzadás otthoni gyógyszerei

A következő stratégiák segíthetnek az embereknek a kezelésében:

 • A tünetek nyomon követése egy naplóban. Ez segíthet egy személynek azonosítani és esetleg elkerülni azokat a helyzeteket, amelyek túlzott izzadást váltanak ki.
 • Bizonyos ételek elkerülése vagy korlátozása. A hiperhidrózisban szenvedő embereknek kerülniük kell vagy korlátozniuk kell a monoszodium -glutamát, a koffein, a fűszeres ételek és az alkoholfogyasztásukat.
 • A dezodorok elkerülése. A dezodorok csupán elfedik az izzadság illatát, míg az antiperszpiránsok csökkenthetik az izzadást. Az antiperspiráns használatának legjobb ideje éjjel. Egyes orvosok azt javasolják, hogy minden este használjon vényköteles antiperszálakat száraz hónaljon 3-5 éjszaka. Ezután egy személy hetente egyszer vagy kétszer csökkentheti a felhasználást.

Tippek a lábon lévő izzadság csökkentéséhez

Ezek a stratégiák segíthetnek enyhíteni a lábon a túlzott izzadást:

 • A szandál viselése
 • Természetes anyagokból készült cipő viselése, amely lehetővé teszi a megfelelő szellőzést
 • A cipők minden felhasználása előtt teljesen megszáradnak > olyan zokni viselése, amely a bőrtől távol tartja a nedvességet
 • A zokni naponta vagy gyakrabban történő megváltoztatása, ha nedves lesz
 • Mosó zokni a felhasználás között
 • A lábak lefekvés előtti és reggel mossák le

További életmód -tippek

A túlzott izzadás és a kényelem növelése érdekében, különösen a forró időben, egy személy megpróbálhatja:

 • Könnyű szövetekből készült laza ruházat viselése
 • Hidratált maradni
 • A szorongás csökkentése, amely növelheti az izzadást Növelje az izzadást
 • Kerülje el az edzéseket a csúcsidőben. Az orvos áttételt végezhet egy dermatológushoz, aki diagnosztikai teszteket fog végezni az ok meghatározása érdekében.

  Néhány ember túlzottan izzad a gyógyszeres kezelés mellékhatásaként. Ebben az esetben egy személy beszélhet orvosával a drog vagy az adagolás megváltoztatásáról.

  Gyakran feltett kérdések

  Az alábbiakban válaszolunk a hiperhidrosissal kapcsolatos általános kérdésekre.

  Elmúlhat -e a hiperhidrosis?

  Az elsődleges hiperhidrosis általában nem szűnik meg. A 2016 -os kutatások szerint a betegségben szenvedő résztvevők 88% -a azt mondta, hogy tüneteik ugyanazok maradtak, vagy idővel romlanak. A műtéti eljárások gyógyíthatják az állapotot, míg más kezelések segítenek csökkenteni a tüneteket. A másodlagos hiperhidrózisban szenvedő emberek esetében ez az alapjául szolgáló októl és a kezelt kezeléstől függ.

  Mi okozza a hiperhidrózist?

  A másodlagos hiperhidrosist okozhatja a sok egészségügyi tényező közül a menopauza, bizonyos gyógyszerek, hyperthyreosis, Parkinson -kór és cukorbetegség. Bárki, aki aggódik, vagy aki más zavaró tüneteket tapasztal, fordulhat orvoshoz.

  Van -e kapcsolat a mentális egészséggel?

  A depresszió és a szorongás hyperhidrosishoz kapcsolódhat. Egy 2016 -os tanulmányban az elsődleges hiperhidrózisban szenvedő résztvevők 21,3% -ának szorongással, 27,2% -ánál depresszióban szenvedtek. A túlzott izzadás a társadalmi szorongásos rendellenesség ismert tünete. Bizonyos esetekben nem lehet világos, hogy a mentálhigiénés tünetek túlzott izzadást okoznak -e vagy okoznak -e.

  A rák túlzott izzadást okozhat?

  Bizonyos daganatok túlzott izzadást okozhatnak. Ide tartoznak a feokromocitómák és a limfómák, valamint a mellékvese és a tüdőrák.

  A szívproblémák túlzott izzadást okozhatnak?

  A hiperhidrosis a szívbetegség jele lehet. És a kutatások azt sugallják, hogy az orvosok nem mindig ismerik fel ezt a linket. Ha egy személy hirtelen a túlzott izzadás kezdetét tapasztalja, hondrogel hatása ellenőrizze itt orvosi ellátást kell kapnia.

  Összegzés

  A hiperhidrosis túlzott izzadás, és kétféle típus létezik: elsődleges és másodlagos. A másodlagos hiperhidrosis egy mögöttes egészségügyi állapotból származik, vagy a gyógyszeres kezelés mellékhatása. Az elsődleges hiperhidrosisnak nincs azonosítható oka.

  A kezelések széles skálája segíthet, beleértve az antiperszálakat, az alumínium -kloridkrémeket és az antikolinerg gyógyszereket.

  hiperhidrosis, amely különösen súlyos vagy más kezelésekkel szemben rezisztens, iontoforézist, Botox injekciókat vagy műtéti beavatkozást igényelhet. Mivel ez jele lehet a szívbetegségnek, bárki, akinek hirtelen a túlzott izzadása van, orvosi ellátást kell kapnia. A

  orvosi hírek ma szigorú beszerzési irányelveket tartalmaznak, és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból, az akadémiai kutatóintézetekből, valamint az orvosi folyóiratokból és egyesületekből származnak. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a szerkesztői politika elolvasásával.

  Contents