Πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν ένας γονέας έχει διπολική διαταραχή
52392
post-template-default,single,single-post,postid-52392,single-format-standard,eltd-core-1.1.3,borderland-theme-ver-2.3,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,paspartu_enabled, vertical_menu_with_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive
 

Πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν ένας γονέας έχει διπολική διαταραχή

Πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν ένας γονέας έχει διπολική διαταραχή

Πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν ένας γονέας έχει διπολική διαταραχή

Η διπολική διαταραχή είναι μια ψυχιατρική κατάσταση που μπορεί να διαταράξει τη ζωή και την ικανότητα ενός ατόμου να λειτουργήσει. Ως στενός συγγενής κάποιου με διπολική διαταραχή, υπάρχουν πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν αλληλεπιδρούν μαζί τους. Η διαβίωση με ένα άτομο που έχει διπολική διαταραχή μπορεί να είναι προκλητική κατά καιρούς, αλλά είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα σταθερό περιβάλλον στο σπίτι, έτσι ώστε όλοι στην οικογένεια να αισθάνονται ασφαλείς και ασφαλείς.

Η προώθηση μιας ατμόσφαιρας σταθερότητας μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή δυσμενών επιπτώσεων σε ένα παιδί. Τα παιδιά απαιτούν σταθερότητα και ασφάλεια στο οικιακό τους περιβάλλον και μπορεί να είναι δύσκολο για κάποιον με συμπτώματα διπολικής ότι δεν μπορούν να ελέγξουν για να το παράσχουν.

Ένα παιδί που βιώνει μια ασταθής ζωή στο σπίτι μπορεί να είναι πιο επιρρεπής σε ορισμένα ζητήματα, όπως:

 • Δυσκολία στις σχέσεις
 • Συναισθηματική δυσφορία
 • Προβλήματα υγείας
 • υψηλά επίπεδα στρες
 • Διαταραχές άγχους

Ένας γονέας με διπολική διαταραχή μπορεί να διαταράξει τη ζωή του άμεσου τους μέλη της οικογένειας, ειδικά τα παιδιά τους. Οι γονείς με αυτή την κατάσταση μπορεί να επιθυμούν να εξετάσουν την παροχή συμβουλών τόσο για τον εαυτό τους όσο και για τα παιδιά τους.

Με αυτό είπε, είναι σημαντικό τόσο για τα νεαρά όσο και για τα ενήλικα παιδιά ενός γονέα με διπολικό να διατηρούν τα ακόλουθα σημεία κατά νου.

Διατηρήστε μια αίσθηση προοπτικής

Το παιδί ενός γονέα με διπολική διαταραχή πρέπει να καταλάβει ότι αυτό που συμβαίνει δεν είναι δικό τους λάθος.

Η διατήρηση της ασθένειας σε προοπτική μπορεί να βοηθήσει να εμποδίσει τα παιδιά να κατηγορούν όταν ο γονέας επιδεικνύει συμπτώματα της διαταραχής τους.

Για παράδειγμα, ένα από τα θέματα που αντιμετωπίζει ένας γονέας με διπολική διαταραχή είναι ότι μπορεί να παρουσιάζουν συμπτώματα μανίας ή κατάθλιψης, ανάλογα με τη συγκεκριμένη μορφή της ασθένειάς τους.

Όταν έχουν ένα μανιακό επεισόδιο, μπορούν να βγάλουν έξω στο παιδί τους ή να είναι γρήγοροι στο θυμό. Κατά τη διάρκεια ενός καταθλιπτικού επεισοδίου, ο γονέας μπορεί να φαίνεται αδιάφορος στους αγαπημένους τους.

Σε κάθε περίπτωση, είναι χρήσιμο για τα παιδιά να καταλάβουν ότι αυτές οι συμπεριφορές είναι συμπτωματικές της διαταραχής και όχι μια αντανάκλαση των δικών τους ενεργειών.

για να βοηθήσετε στη στήριξη της ψυχικής σας ευεξίας και της εμφάνισης των αγαπημένων σας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, επισκεφθείτε τον αφοσιωμένο κόμβο ψυχικής υγείας για να ανακαλύψετε περισσότερες πληροφορίες που υποστηρίζονται από την έρευνα.

Επικοινωνία

Είναι επίσης ζωτικής σημασίας ότι τόσο ο γονέας όσο και το παιδί να διατηρούν τις γραμμές επικοινωνίας ανοιχτές. Ο γονέας πρέπει να αισθάνεται άνετα να λέει στο παιδί του όταν δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα.

Το παιδί πρέπει επίσης να αισθάνεται άνετα να ζητάει από τον γονέα του για τα συμπτώματά του και να είναι ειλικρινής για το πώς αισθάνονται αυτή τη στιγμή. Η διατήρηση της ανοιχτής επικοινωνίας μπορεί να βοηθήσει να μειωθεί η ένταση και να εμποδίσει το παιδί να αναπτύξει δυσαρέσκεια προς τον γονέα του.

Οι άνθρωποι που ζουν με έναν γονέα που έχει διπολική διαταραχή μπορεί επίσης να εξετάσει το ενδεχόμενο να ζητήσει συμβουλευτική για να μιλήσει σε τρίτο μέρος για τα θέματα που αντιμετωπίζουν.

Κοινές ερωτήσεις από παιδιά

Είναι φυσικό για ένα παιδί του οποίου ο γονέας έχει διπολική διαταραχή να έχει ερωτήσεις σχετικά με την κατάσταση και πώς επηρεάζει όλους γύρω τους. Ένα άτομο μπορεί να επωφεληθεί από τη λήψη αυτών των ερωτήσεων σε έναν ειδικό και να μιλήσει μέσω αυτών.

Ορισμένα από τα πιο συνηθισμένα ερωτήματα που μπορεί να ρωτήσει ένα παιδί για έναν γονέα με διπολική διαταραχή περιλαμβάνει τα παρακάτω.

Πώς μπορώ να πω εάν ο γονέας μου έχει ένα μανιακό ή καταθλιπτικό επεισόδιο;

Ορισμένα κοινά σημάδια μπορεί να υποδεικνύουν πότε ένας γονέας βιώνει οποιοδήποτε τύπο επεισοδίου.

Κατά τη διάρκεια ενός μανιακού επεισοδίου, ένα άτομο μπορεί να εμφανίζει σημάδια που περιλαμβάνουν:

 • μιλώντας πολύ γρήγορα ή αναπηδώντας από το θέμα σε υποκείμενο Σύγκριση με τον συνηθισμένο χαρακτήρα τους
 • να έχει έναν σκληρό χρόνο να κοιμάται ή να κοιμάται πολύ λίγο
 • να αποστασιοποιηθεί εύκολα
 • συνεχίζοντας τα ψώνια και είναι απερίσκεπτη με τα χρήματα

Κατά τη διάρκεια ενός καταθλιπτικού επεισοδίου, ένα άτομο μπορεί να είναι: Εκπομπές

 • Παραμένοντας σπίτι από την εργασία
 • Αποφυγή φίλων και κοινωνικών δραστηριοτήτων
 • να είναι αηδιαστική
 • Είναι αυτό το λάθος;

  Όχι. Η διπολική διαταραχή είναι μια σοβαρή κατάσταση ψυχικής υγείας που δεν έχει καμία σχέση με την οικογένεια ή τους φίλους του ατόμου. Πρόκειται για μια δια βίου κατάσταση που μπορεί να αλλάξει με την πάροδο του χρόνου ή να ανταποκριθεί στη θεραπεία με διαφορετικούς τρόπους.

  Η συμπεριφορά ενός παιδιού δεν συμβάλλει με κανέναν τρόπο στην κατάσταση ή τα επεισόδια και τα συμπτώματα που περνάει ο γονέας τους.

  αυτό θα συμβεί σε μένα;

  Υπάρχει ένας σύνδεσμος μεταξύ της ύπαρξης ενός γονέα με διπολική διαταραχή και της ανάπτυξης της διαταραχής.

  Μελέτη στον σύντροφο πρωτοβάθμιας φροντίδας για τις διαταραχές του ΚΝΣ σημειώνει ότι τα παιδιά ατόμων με διπολική διαταραχή έχουν 5-15 % κίνδυνο ανάπτυξης αυτής της κατάστασης.

  Ωστόσο, η πιθανότητα να μην έχει διπολική διαταραχή εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλότερη από την πιθανότητα να την έχει. Τα παιδιά πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορεί να περάσει από άτομο σε άτομο με τον τρόπο που το κοινό κρύο μπορεί και ότι δεν θα “τρίβει” σε άτομα με τους οποίους αλληλεπιδρά με τον γονέα τους.

  Ο γονέας μου θα βελτιωθεί;

  Η διπολική διαταραχή είναι μια δια βίου κατάσταση. Δεν υπάρχει καμία απόλυτη θεραπεία, αλλά πολλοί άνθρωποι διαπιστώνουν ότι μπορούν να ελέγξουν τα συμπτώματά τους με σωστή θεραπεία.

  Τι να θυμάστε ως γονέας με διπολική διαταραχή

  Οι γονείς με διπολική διαταραχή θα επωφεληθούν από την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο η κατάσταση τους επηρεάζει και τα παιδιά τους. Μπορεί να βοηθήσει όλους να αισθάνονται πιο άνετα να κρατήσουν τα ακόλουθα πράγματα κατά νου.

  Εξετάστε πώς αισθάνονται οι αγαπημένοι

  Είναι σημαντικό για έναν γονέα με διπολική διαταραχή να γνωρίζει ότι η κατάσταση θα επηρεάσει επίσης τους ανθρώπους κοντά τους, συμπεριλαμβανομένου ενός εταίρου και κάθε παιδιού.

  Λαμβάνοντας χρόνο για να εξετάσουν τις απόψεις των μελών της οικογένειάς τους μπορεί να βοηθήσουν τους ανθρώπους με την κατάσταση να είναι πιο ανοιχτά για το τι βιώνουν οι ίδιοι.

  Σε πολλές περιπτώσεις, μπορεί να είναι τόσο απλό όσο αφήνοντας τους αγαπημένους να γνωρίζουν ότι ένα επεισόδιο δεν τους αντανακλά με κανέναν τρόπο.

  Θυμηθείτε ότι δεν υπάρχει ανάγκη για ντροπή

  Ένα άτομο με διπολική διαταραχή μπορεί να μην θέλει να συζητήσει τα συμπτώματά του επειδή αισθάνονται ντροπή για το πώς συμπεριφέρονται κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου. Αυτά τα συναισθήματα είναι φυσιολογικά, αλλά μπορεί να βοηθήσουν το άτομο να υπενθυμίσει στον εαυτό του ότι δεν υπάρχει πραγματική βάση για τα συναισθήματα της ντροπής.

  Τα άτομα με διπολική διαταραχή δεν αποφασίζουν πότε να έχουν ένα επεισόδιο και δεν μπορούν να επιλέξουν τα συμπτώματά τους. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αισθάνεστε με κανέναν τρόπο ντροπή ότι έχετε διπολική διαταραχή.

  Η κατανόηση αυτού μπορεί να βοηθήσει στη γεφύρωση του χάσματος στην επικοινωνία με ένα παιδί. Το άνοιγμα για το πώς η κατάσταση τους επηρεάζει ως γονέας μπορεί επίσης να βοηθήσει τα παιδιά τους να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

  Βοηθήστε τα παιδιά να αποφύγουν τη ντροπή

  Είναι επίσης σημαντικό να βοηθήσουμε τα παιδιά να αποφύγουν τη ντροπή στη ζωή τους.

  Δυστυχώς, τα προβλήματα ψυχικής υγείας εξακολουθούν να φέρουν ένα επίπεδο στίγματος και ένα παιδί του οποίου ο γονέας έχει διπολική μπορεί να αισθάνεται σαν να μην μπορούν να συσχετιστούν ή να ανοίξουν στους συνομηλίκους τους.

  Οι γονείς θα πρέπει να βοηθήσουν τα παιδιά τους να βρουν την υποστήριξη που χρειάζονται και από το σπίτι, ώστε να μπορούν να καλλιεργούν υγιείς σχέσεις με άλλους.

  Express Love

  Ως σημειώσεις ανασκόπησης του 2017, τα παιδιά που έχουν γονείς με διαταραχές ψυχικής υγείας συχνά περιγράφουν τον εαυτό τους ως αίσθημα ευάλωτων, μοναχικών ή αβοήθητων. Αυτά τα συναισθήματα μπορεί να οδηγήσουν σε περαιτέρω απομόνωση και μπορεί να επηρεάσουν ακόμη και τη συναισθηματική ή ψυχολογική ανάπτυξη ενός παιδιού.

  Για να βοηθήσετε να εξουδετερώσετε αυτό, αφήστε το χρόνο έξω από την κανονική ημερήσια ρουτίνα για να αλληλεπιδράσετε με τα παιδιά με αγάπη κάθε μέρα. Αφήστε τους να γνωρίζουν ότι η ασθένεια δεν έρχεται μπροστά τους. Μπορεί να φαίνεται απλό, αλλά η καλλιέργεια είναι εξαιρετικά σημαντική για ένα παιδί να αισθάνεται ασφαλές και άνετο.

  takeaway

  Δεν υπάρχει θεραπεία για διπολική διαταραχή. Παρόλο που πολλοί άνθρωποι μπορούν να διαχειριστούν τα συμπτώματά τους με θεραπεία, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν αξιοσημείωτες αλλαγές κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

  Ως μέλος της οικογένειας κάποιου με διπολική διαταραχή, είναι ζωτικής σημασίας να διατηρηθούν οι γραμμές επικοινωνίας ανοιχτές.

  Η υποστήριξη μπορεί να είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για τους γονείς με διπολική διαταραχή και τα παιδιά τους. Μην φοβάστε να αναζητήσετε συμβουλευτική για το άτομο με την κατάσταση και τους αγαπημένους του. Η συνεργασία με έναν ειδικό για την ψυχική υγεία μπορεί να βοηθήσει όλους τους εμπλεκόμενους να διαχειριστούν την εμπειρία τους και να τους επιτρέψουν να παραμείνουν κοντά ως οικογένεια.

  Όποιος πιστεύει ότι ένας αγαπημένος μπορεί να έχει μη διαγνωσμένη διπολική διαταραχή θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να τους ζητήσει να δουν έναν γιατρό ή έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας.